9.11.2018. 17:52
0
Film i predstava 'U 4 zida' predstavljeni bh. javnosti
Mirovna aktivistica i stipendistica Fondacije za unapređenje obrazovanja i kulture "Izvor nade" Dragana Vučković ovih je dana završila rad na projektu "U 4 zida", čiji je cilj kroz istoimenu predstavu i dokumentarni film javnosti pokazati načine na koje disfunkcionalne porodice kreiraju svijest mladih.

- Smatramo da su podjele u BiH, u slučaju naših, poslijeratnih generacija naučene, prenesene od roditelja i želja nam je da kroz ovaj projekat pokažemo lijep primjer saradnje mladih u BiH bez obzira na etničke, entitetske i bilo koje druge podjele. Ovaj projekat je moja lokalna građanska inicijativa kao jednog od polaznika obuke "Uči, misli, djeluj" koji organizuje Institut za razvoj mladih KULT, a finansirali su ga Institut i Švedska ambasada u BiH. Obuka se sastoji od deset tematskih modula i provođenja lokalne građanske inicijative - istaknula je Vučković.

Projekat se u cjelosti sastoji od tri predstave i tri diskusije u Sarajevu, Trebinju i Banjaluci, kao i snimanja kratkog dokumentarnog filma. Prva predstava i diskusija realizirani su u augustu u Trebinju, dok su one u Sarajevu i Banjaluci održane u oktobru ove godine.

Ona ističe da se rezultati ovog projekta mogu ogledati u spremnosti mladih iz Sarajeva, Trebinja i Banjaluke na diskusiju u vezi sa tematikom projekta te podizanje svijesti o važnosti i mogućnostima prevazilaženja podjela u BiH.

Vučković kao projekt koordinator projekta vjeruje da je ključ opstanka u Bosni i Hercegovini prevazilaženje podjela i saradnja bez obzira na bilo koje druge razlike, saopćeno je iz Fondacije "Izvor nade".

(Alen Avdić)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.