25.11.2018. 16:37
0
Dani bosanskohercegovačke kulture u Zagrebu
Povodom Dana državnosti Bosne i Hercegovine, Vijeće bošnjačke nacionalne manjine Grada Zagreba u suradnji s Hrvatskim kulturnim društvom Napredak, Srpskim demokratskim forumom i udrugom Kreativna de Kultura organizira manifestaciju "Dani bosanskohercegovačke kulture u Zagrebu".

Manifestacija se pod pokroviteljstvom gradonačelnika Grada Zagreba održava od 25. do 27. novembra.

U programu manifestacije tradicionalno se prikazuju igrani, dokumentarni i animirani filmovi nastali u produkciji ili koprodukciji bosanskohercegovačke kinematografije ali i ostvarenja iz scenske, likovne i glazbene umjetnosti.

Svečano otvorenje je večeras u 20 sati u kinu Europa na kojem će biti biti prikazan film redateljice Aide Begić "Never leave me", ovogodišnjeg bosanskohercegovačkog kandidata za prestižnu nagradu Oscar, saopćilo je Vijeće bošnjačke nacionalne manjine Grada Zagreba.

(Fena / Haris Ahbabović)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.