28.3.2019. 12:10
0
Počele pripreme za mjuzikl 'Novogodišnja iskrica' u BKC-u Sarajevo
Pod globalnim sloganom "Niko ne smije biti zapostavljen" započinje projekat "Novogodišnja iskrica" u JU Bosanski kulturni centar (BKC) Kantona Sarajevo.

Pripreme za mjuzikl "Novogodišnja iskrica" koji će biti izveden krajem godine su počele, a bit će to finalni rezultat osmomjesečnih radionica za djecu i mlade sa poteškoćama u razvoju, koje će biti održane u JU BKC KS.

Prva radionica glume i muzička radionica održana je jučer, kada su se djeca i mlade osobe sa poteškoćama u razvoju iz Sarajeva i Istočnog Sarajeva, u sklopu socijalne inkluzije, pridružili svojim vršnjacima u pohađanju radionica za muziku i glumu. Radionice za oko 15 polaznika koji imaju afinitete prema glumi i muzici će se održavati dva puta mjesečno od marta do kraja godine, u saradnji sa Pedagoškim fakultetom Univerziteta u Sarajevu i udruženjima koja okupljaju djecu i odrasle sa poteškoćama u razvoju.

Projekat JU BKC KS „Novogodišnja iskrica“ će se realizovati tokom ove godine u okviru „Dijaloga za budućnost“, koji provode agencije Ujedinjenih nacija UNDP, UNESCO i UNICEF u partnerstvu sa Predsjedništvom BiH.

Muzičke radionice će voditi Merima Čaušević sa Pedagoškog fakulteta Sarajevo, dok će akademski glumci Asja Pavlović i Aldin Tucić voditi dramske radionice. Ove aktivnosti će biti realizovane pod supervizijom Harisa Memiševića sa Pedagoškog fakulteta Sarajevo, saopćeno je iz BKC-a.

 


(Fena / Haris Ahbabović)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.