3.4.2019. 16:19
0
Predstave BNP-a u Tuzli, Zavidovićima, Živinicama i Tešnju
U Bosanskom kulturnom centru Živinice u četvrtak će, u okviru 2. Festivala umjetnosti za djecu, biti izvedene dvije predstave u produkciji Dječije, omladinske i lutkarske scene Bosanskog narodnog pozorišta Zenica.

Radi se o lutkarskoj predstavi 'Prodani smijeh' bugarskog reditelja Darka Kovačovskog i predstavi za mlade 'Kamenje' koja govori o nasilju među mladima i na repertoaru je još od aprila 2015. godine.

Iz BNP Zenica za utorak, 9. april najavljuju nastavak bh. turneje predstave 'Pink Moon' prema dramskom tekstu Darija Bevande i u režiji Saše Peševskog. Tako će, nakon Sarajeva i Tuzle, biti izvedena i pred tešanjskom pozorišnom publikom.

- Za 10. april u Bosanskom narodnom pozorištu Zenica planirana je premijerna izvedba predstave za djecu 'Talas hladnog vremena', engleskog spisatelja Čarlsa Veja, u režiji Miroljuba Mijatovića i koprodukciji 24. Međunarodne kulturne manifestacije 'Zeničko proljeće' 2019. i Bosanskog narodnog pozorišta Zenica. U predstavi igraju glumci zeničkog glumačkog ansambla Anđela Ilić, Ermina Nišić, Adna Hasanić i Adem Smailhodžić.

Iz Službe za odnose s javnošću BNP Zenica podsjećaju da su posljednjih dana marta tri predstave zeničkog teatra gostovale u Tuzli i Zavidovićima, a u nastavku umjetničke sezone zenički BNP već se priprema za nova gostovanja i festivalske izvedbe svojih predstava na scenama u Prijedoru, Doboju, Banjoj Luci, Mostaru, Sarajevu, Beogradu…

(Fena/Alen Avdić)

TuzlaBNP
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.