23.9.2019. 16:04
0
Banja Luka mora da 'odbrani' aplikaciju za Evropsku prijestonicu kulture 2024.
Delegacija Tima za kandidaturu Banje Luke za Evropsku prijestonicu kulture 2024. godine danas je krenula u Brisel, gdje će u naredna dva dana "braniti" aplikaciju za tu prestižnu titulu.

Grupa banjalučkih umjetnika dala im je podršku, jer, kako je naveo glumac Duško Mazalica, smatraju da oni rade veliki posao za kulturne radnike.

On kaže da je Tim dobro radio na pripremi aplikacije i da se, bez obzira na konačnu odluku u Briselu, već dosta toga uradilo na polju kulture.

- Mi već osjetimo da je sama priprema promijenila ambijent i učinila neku bolju klimu za kulturne radnike - ističe Mazalica.

I književnica Tanja Stupar Trifunović je optimistična pred polazak Tima u Brisel.

- Optimistični smo, ali bez obzira na to kakva bude krajnja odluka, ovo je jedna velika pobjeda jer je urađen ogroman posao u sferi kulture u gradu - navela je Stupar Trifunović.

(Fena / Haris Ahbabović)

Banja Luka
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.