2.5.2020. 14:17
0
Na YouTube kanalu Narodnog pozorišta Sarajevo večeras možete pogledati operu "Rigoletto"
Večeras, u 19:30 sati, na YouTube kanalu Narodnog pozorišta Sarajevo pogledajte arhivski snimak Verdijeve opere "Rigoletto" u režiji Ogniana Draganoffa, uz pratnju Sarajevske filharmonije kojom je dirigovao Robert Homen.

Predstava će na YouTube kanalu NPS, biti dostupna i sutradan, u nedjelju 3. 5. 2020. godine u terminu od 13:00 do 17:00 sati. 


„Rigoletto“ je opera melodrama u tri čina, koju je napisao itaijanski kompozitor Giuseppe Verdi. Libreto za ovu operu napisao je  Francesco Maria Piave, na italijanskom jeziku, prema drami Viktora Igoa „Kralj se zabavlja“ (Le roi s’amuse).
Opera je premijerno izvedena 11. marta 1851. godine u Veneciji.

Uloge:
Vojvoda od Mantove....Tvrtko Stipić
Rigoletto....Armando Puklavec
Gilda....Ivana Ivaković-Kladarin
Sparafucile....Leonardo Šarić 
Maddalena....Zana Staniškovska
Grof Monterone....Ivica Šarić 
Grof Ceprano....Ivan Šarić
Grofica Ceprano....Melisa Hajrulahović
Marullo....Dragan Pavlović
Borsa....Jasmin Bašić 
Giovanna....Deniza Đipa
Paž....Sanja Volić
Hor Opere Narodnog pozorišta Sarajevo

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.