2.7.2020. 12:36
0
U petak nesvakidašnja izložba u tuzlanskoj galeriji „Oblik“
Galerija „Oblik“ u Tuzli biće mjesto vrlo zanimljive izložbe fotografija bh. umjetnika Irfana Brkovića koji radi u SAD-u.
Irfan Brković je prisustvovao na prvim protestima koji su se dogodili 31. maja ove godine na Manhattanu gdje je niz radnji opljačkano i zapaljeno. Izložba je inspirisana neredima u New Yorku koji se trenutno šire na druge države Amerike.

Irfan Brković živi i radi u New York-u, a član je i video umjetnik eksperimentalnog pozorišta The Wooster Group, kao i osnivač audio vizuelnog kolektiva Fa11out i studija Phase Space Brooklyn. Izlagao je internacionalno i njegovi radovi su objavljeni u The New York Times-u. 

Izložba i performans počinju u 20 sati u galeriji "Oblik", Ulica Zlatarska 4 u Tuzli.  Događaj je prilagođen COVID-19 pandemiji. Posjetioci se mole da drže preporučenu fizičku udaljenost a maske će biti obezbjeđene na ulazu.

Za zvučni ambijent je zadužen Grobot. Posjetioci se pozivaju da snime događaj i budu dio budućeg dokumentarnog filma.

Više o umjetniku možete saznati na njegovoj stranici.
 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.