20.8.2020. 11:29
0
Na 'Mostarskom ljetu' odigrana predstava 'Ježeva kućica'
U okviru kulturne manifestacije "Mostarsko ljeto 2020" u srijedu navečer je u Pozorištu lutaka Mostar odigrana predstava "Ježeva kućica" autora Branka Ćopića, u režiji Miroljuba Mijatovića.

Spomenuta predstava nastala je u koprodukciji Bosanskog narodnog pozorišta Zenica, Kulturno-sportskog centra Kakanj i Centra za kulturu Zavidovići.

Predstava "Ježeva kućica", kao i Ćopićeva knjiga, podučava sve nas kolika je važnost doma i koliko je skromnost vrlina, a ismijava ljudsku pohlepu, želju za posjedovanjem onoga što nije naše i za otuđivanjem i izrugivanjem onoga što pripada drugima. Dakle, promiče univerzalne ljudske vrijednosti kao što su skromnost, pristojnost i marljivost, istaknula je glumica Bosanskog narodnog pozorišta Zenica Anđela Ilić koja igra glavnog junaka predstave.

Inače, predstava je premijerno izvedena na sceni BNP Zenica u prosincu prošle godine, tako da je ovo prva izvedba ove predstave u Mostaru.

"Predstavu smo igrali u Zenici, te smo imali nekoliko gostovanja. Pokazala se zaista lijepo, mjuzikl je u pitanju, pa onda, naravno, djeca reagiraju. Ima dosta glazbe, smiješna je, mi se zabavljamo na sceni, pa tako se i djeca zabavljaju", kazala je Ilić te dodala kako voli igrati u predstavama za djecu.

U predstavi, osim Ilić, igraju i Lana Zablocki-Džehverović, Ermina Nišić, Mirza Bajramović, Adem Smailhodžić, te Abidin Čolaković, priopćilo je Mostarsko ljeto.


(FEna)

Predstava
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.