27.10.2020. 15:29
0
Teatri za dijalog budućnosti
Predstave "Za šta biste dali svoj život?" u režiji Harisa Pašovića i "Upotreba čovjeka“, bit će izvedene u četvrtak 4. novembra u Narodnom pozorištu Sarajevo i u ponedeljak, 2.novembra u Pozorištu mladih u organizaciji East West Centra.

"Za šta biste dali svoj život?", je pitanje koje postavlja istoimena predstava u kojoj umjetnici iz BiH i Srbije igraju sudbine ljudi koji su dali život za svoja uvjerenja. Neka od tih uvjerenja danas se smatraju plemenitim, neka zlim.

Predstava „Upotreba čovjeka“ u koprodukciji: Novog Tvrđava teatra, Grad teatra Budve, Novosadskog pozorišta i East West Centra iz Sarajeva i režiji Borisa Liješevića je predstava prema romanu Aleksandra Tišme koja priča dirljivu i snažnu priču o temi da li je moguće završiti rat u sebi, ili nema izlaza iz traume.

Predstave su dio  regionalnog programa „Dijalog za budućnost“ koji u Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori i Srbiji provode UNESCO, UNICEF i UNDP.

 Poslije predstava bit će održani razgovori sa autorima i glumcima, najavili su iz East West Centra.


(FEna)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.