17.9.2021. 8:48
0
Predstavom 'Krojcerova sonata' nastavlja se pozorišna ponuda Teatra kabare Tuzla
Višestruko nagrađivana monodrama "Krojcerova sonata" koja je nastala na temelju Tolstojeve novele, i koju je režirao Nebojša Bradić bit će odigrana sutra na sceni Teatra kabare Tuzla.

Predstava je nastala u povodu obilježavanja 35 godina umjetničkog rada istaknutog glumca Vlade Keroševića, koji je ujedno i profesor na Akademiji dramskih umjetnosti u Tuzli. Premijerna izvedba predstave je upriličena 2013. godine, a do sada je imala niz festivalskih izvođenja, gostovanja i nagrada.

Priča ubice, koju suptilnim scenskim elementima studiozno, nadahnuto i sugestivno oživljava Kerošević, odvija se tokom vožnje vozom, putujući, ali ne dolazeći na cilj, saopćeno je iz TKT. 


(FENA)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.