17.9.2021. 20:26
0
U Umjetničkoj galeriji BiH otvorena izložba RAT-ART
Neformalna grupa umjetnika i umjetnica, kroz projekt Aktuelno 2021, predstavila je izložbu RAT-ART, koja je otvorena večeras u Umjetničkoj galeriji Bosne i Hercegovine.

Jedna od autora na izložbi Almedina Fehratović izjavila je kako izložba nastala u Projektu Aktuelno, koji je prvi put prezentiran 2002. godine.

- Imali smo nekoliko izlaganja i napravili smo pauzu, što zbog korone, što zbog nekih životnih okolnosti. Međutim, odlučili smo da se ponovo vratimo, da oživimo umjetničku scenu u BiH - navela je Fehratović.

Smatramo, dodala je ona, da je malo letargična situacija generalno po pitanju umjetnosti u BiH. S druge strane, kaže Ferhatović, smatramo da imamo kvalitetne umjetnike i da se definitivno treba posvetiti malo više pažnje likovnoj umjetnosti u BiH.

- Izložba RAT-ART je neka vrsta evociranja uspomena na rat i naša ratna iskustva. Mi smo generalno ratna generacija koja je bila u Sarajevu i svaki od autora - Danilo Kreso, Denis Haračić, Alisa Prutina, Selimir Milestone i ja smo odgovorili na tu temu rata, svako po svom ličnom nahođenju i iskustvu - pojasnila je Ferhatović.

Izložba će biti postavljena od 18. septembra do 1. oktobra i javnosti dostupna svakim danom (osim nedjelje), od 10.00 do 20.00 sati. 

(FENA)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.