19.3.2022. 14:36
0
Narodno pozorište Sarajevo: Emotivno, uz ovacije i aplauze ispraćena premijera drame „Hedda Gabler
Sinoć je u Narodnom pozorištu Sarajevo premijerno izvedena drama Henrika Ibsena „Hedda Gabler“ u režiji Nermina Hamzagića.

Za premijeru se tražila karta više, a dokaz tome je i puna pozorišna sala. Emocije, aplauzi i ovacije, najbolja su nagrada za glumice i glumce kao i za autorski tim. Nakon premijere mogli su se čuti samo pozitivni komentari, a isti se pišu i na društvenim mrežama.

„Narodno pozorište Sarajevo u kojem žene govore. Mona Muratović i Belma Salkunić svjetske, a naše. Aktuelan Ibsenov tekst. Heddina kuća od stakla. Kostim potpuno usklađen. I nadasve tiha, dokumentarna glumačka bravura, puna daha, puna tišine, puna obično, ni po čemu spektakularnog ljudskoj jecaja. Od početka do kraja. Bravo!“


„Sjajna Mona Muratović u ulozi Hedde Gabler, kao da je Ibsen za nju pisao lik“.

Podsjećamo, drama „Hedda Gabler“ je  šesta premijera koju Narodno pozorište Sarajevo realizuje u ovoj umjetničkoj sezoni.

Predstavu je režirao Nermin Hamzagić, dramaturgiju i adaptaciju potpisuje Asja Krsmanović. Scenografiju, koju publika također izdvaja kao nešto što im se posebno dopalo, radila je Mirna Ler. Kostimografska rješenja povjerena su Irmi Saje i Vanji Ciraj. Koreografiju i muziku potpisuje Thomas Steyaert.

U predstavi igraju: Mona Muratović, Aldin Omerović, Jasna Diklić, Belma Salkunić, Vedran Đekić i Ermin Sijamija.

Prva repriza na repertoaru je večeras, 19. marta u 19.30 minuta.


(Amer Mujezinović)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.