6.5.2022. 14:49
0
Emmanuel Pahud najpoznatiji je flautista današnjice otvara ovogodišnji SVEM
Sarajevske večeri muzike, dvadeset i osme po redu, ljubiteljima umjetničkog izražaja ponudit će četiri cjelovečernja koncerta u periodu od 8. do 13. maja 2022. godine. Nakon dva izdanja realizirana u sjeni pandemije COVID-19, ovogodišnji SVEM publici se vraća u svom punom sjaju.

Sarajevske večeri muzike donose defile renomiranih umjetničkih imena, a tome je dokaz i prvi koncert u nedjelju, 8 maja sa početkom u 20:00 sati,  na kome će se javnosti predstaviti flautista Emmanuel Pahud  zajedno s orkestrom Sarajevske filharmonije, a pod dirigentskom palicom Evana Alexisa Christa. 

Emmanuel Pahud najpoznatiji je flautista današnjice. Ovaj svestrani umjetnik aktivan je kao solista, te kao kamerni i orkestarski muzičar. Tokom bogate muzičke karijere ostvario je niz nastupa sa najznačajnijim orkestrima i dirigentima svijeta kao što su: Claudio Abbado, Giovanni Antonini, Daniel Barenboim, Pierre Boulez, Ivan Fischer, Valery Gergiev, Sir John Eliot Gardiner, Daniel Harding, Paavo Järvi, Lorin Maazel, Yannick Nezet-Séguin, Andrés Orozco-Estrada, Itzhak Perlman, Trevor Pinnock, Sir Simon Rattle, Mstislav Rostropovich, David Zinman. Kao 22-godišnjak angažovan je na poziciji solo-flautiste Berlinske filharmonije, na kojoj je i danas vrlo aktivan.


PROGRAM

Wolfgang Amadeus Mozart (1756–1791)
Andante C dur, K 315, za flautu i orkestar
Georges Bizet (1838–1875)

L'Arlesienne Suite br. 2, za orkestar
Pastorale 
Intermezzo 

Minuet
Farandole 

Georges Bizet (1838–1875) /François Borne (1840–1920)
Fantaisie brillante sur “Carmen”, za flautu i orkestar


Ulaznice za koncert možete kupiti na blagajni Narodnog pozorišta Sarajevo.



(Amer Mujezinović)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.