13.5.2022. 22:51
0
Konkurs Festivala kulture 'Slovo Gorčina'
Festival kulture “Slovo Gorčina” raspisao je Konkurs za dodjelu književne nagrade “Mak Dizdar” za prvu neobjavljenu zbirku poezije mladom pjesniku/ pjesnikinji. Pravo učešća na konkursu/natječaju imaju autori i autorice do 35 godina starosti koji pišu na bosanskom, hrvatskom, srpskom ili crnogorskom jeziku i nemaju objavljenu zbirku pjesama. Rok za dostavu rukopisa je 5. juni, saopćio je Upravni odbor Festivala kulture “Slovo Gorčina”.

Prva nagrada je 500 eura, statua Gorčina i objavljivanje nagrađene zbirke pjesama u partnerstvu za izdavačkom kućom Buybook iz Sarajeva; druga nagrada 250 eura i treća nagrada 150 eura.

Proglašenje pobjednika konkursa/natječaja i dodjela nagrade “Mak Dizdar” održat će se u sklopu festivala, 29. jula 2022. godine.

Autori najboljih 10 rukopisa će biti pozvani da budu gosti festivala i učestvuju u brojnim književnim i drugim festivalskim programima.

(FENA/A. Balićevac)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.