4.11.2015. 12:25
0
Dileri pušteni iz pritvora
Eldar Zeba i još pet optuženih za pripadništvo njegovoj organiziranoj kriminalnoj grupi, koja se bavila proizvodnjom i prodajom droge na području Sarajevskog i Hercegovačko-neretvanskog kantona, jučer su pušteni iz pritvora.

Tako je odlučio Vrhovni sud Federacije, koji je dosad nekoliko puta ukidao rješenja o pritvoru, koja je donio Kantonalni sud u Sarajevu. 

Kako navode iz Ureda glavne kantonalne tužiteljice Dalide Burzić, Kantonalni sud je svaki put počinio bitnu povredu odredbi krivičnog postupka, koju nikada nije otklonio, zbog čega je Vrhovni sud ukidao njihovo rješenje. Direktna posljedica ovoga je puštanje na slobodu optuženih, tvrde u Kantonalnom tužilaštvu.

(Nedim Pobrić)

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.