28.11.2015. 13:20
0
Identifikovana osoba koja je pucala iz pištolja u blizini kasarne "Butile"
U petak 27. novembra 2015. godine oko 14:40 sati obaviješten je MUP KS da je u ulici Butilska bb, u blizini kasarne OS BiH "Butile", općina Novi Grad Sarajevo, došlo do upotrebe vatrenog oružja od strane nepoznatog lica, piše bh. novinska agencija Patria.

Dolaskom na lice mjesta, policijski službenici Treće PU, pronašli su šest čahura NN marke i NN kalibra. Tom prilikom nije bilo povrijeđenih lica, niti pričinjene materijalne štete.

Policijski službenici Treće PU radeći na rasvjetljavanju navedenog događaja došli su do saznanja da je nakon završenog vjenčanja, NN lice pucalo iz pištolja.

Obaviješten je dežurni tužilac Kantonalnog tužilastva u Sarajevu, a uviđaj je izvršen od strane uviđajne ekipe MUP Kantona Sarajevo.

Istog dana na područu općine Vogošća od strane policijskih službenika Treće PU pronađeno je lice koje je upotrijebilo oružje, a utvrđeno je da se radi o B. S., rođen 1990. godine iz Hadžića, koji je policijskim službenicima izjavio da je pucao iz gasnog pistolja i tom prilikom je dobrovoljno predao jedan gasni pištolj marke "Ekolfirat compact", kalibra 9 mm, PAK, nakon čega je pozvan u službene prostorije gdje je nad istim izvršena kriminalistička obrada zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio ilzazivanje opće opasnosti.

(Patria)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.