19.4.2016. 10:20
0
U automobilu prevozio ekplozivno punjenje za mine
Policija je u automobilu muškarca iz Gradiške pronašla nelegalno oružje.U prtljažniku putničkog vozila ''fiat tipo'', bez registarskih oznaka, za čijim valanom je bio M.I. iz Gradiške, 15.aprila otkriven je komplet eksplozivnog punjenja za mine, više komada eksplozivnog punjenja za mine različitih veličina, inicijalna kapisla za mine, 185 komada malokalibarske puščane municije, te više komada puščane municije različitog kalibra.
Na osnovu naredbe Osnovnog suda Gradiška izvršen je pretres stambenih prostorija koje koristi  M.I. u Gradišci, a pronađena je lovačka puška i pištolj sa pripadajućim oružnim listovima i municijom, saopćeno je danas iz Centra javne bezbjednosti Banja Luka.

M.I. je lišen slobode i priveden u službene prostorije, a nakon kriminalističke obrade pušten je na slobodu.

Protiv ove osobe nadležnom tužilaštvu bit će podnesen izvještaj zbog počinjenog krivičnog djela ''nedozvoljena proizvodnja i promet oružja i eksplozivnih materija''.

(Fena)
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.