22.4.2016. 13:28
2
Mercedes se zapalio na Vracama, vozač ostao zarobljen između sjedišta: Policijski kadeti spasili Narcisa Kulovića
Jučer se u 17.20 sati u ulici Put mladih muslimana u sarajevskom naselju Vraca desila saobraćajna nesreća u kojoj je povrijeđen 39-godišnji Narcis Kulović iz Sarajeva.

Kulović je usljed neprilagođene brzine izgubio kontrolu na vozilom Mercedes ML i udario u reklamu obližnjeg servisa "Hyundai", nakon čega se zapalio, a vozač je ostao zarobljen između sjedišta. 

Kulovića su spasili kadeti Policijske akademije 21-godišnji Aldin Kasap iz Zenice, 21-godišnji Enis Ćutuk iz Hrenovice, 29-godišnji Sedin Lakač iz Bijeljine, te starija policajka Jasmina Bilal. 

"Kretao se veliko brzinom, bilo je tragova kočenja, udarac je bio jak. Auto se prevrnulo pa se vratilo na točkove. Tri kadeta i policajka FUP-a su lokalizovali dim koji je kuljao ispod haube, auto je imalo plin pa smo to riješili sigurnosnim ventilom. Vozač je bio zaglavljen, otvoren lom noge i glava je bila sva krvava i razvaljena. Vatrogasci i hitna su ga izvukli iz vozila", kazao je za Source.ba Enis Ćutuk. 

"Vidio sam da iz vozila izlazi crni gusti dim. Kolege i ja smo potrčali do mjesta nesreće, gdje nas je dočekao užasan prizor. Vozač se zaglavio između sjedišta, bio je svjestan, ali u velikim bolovima. U vozilu je bilo krvi, vidio sam da ima otvoreni lom lijeve noge. Nismo smjeli da ga diramo jer smo se bojali da nije povrijedio kičmu. Uzeli smo aparate za gašenje požara, a s obzirom da je u vozilu bila plinska boca kolega je zatvorio sigurnosni ventil", ispričao je Kasap za Dnevni avaz. 


Ubrzo su na lice mjesta stigli policija, vatrogasci i Hitna pomoć, nakon čega je Kulović izvučen iz vozila. Iz Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu potvrđeno nam je da je Kulović zadobio lom lijeve potkoljenice, te da nije životno ugrožen, ali je zadržan na Klinici za ortopediju i traumatologiju. 

U MUP-u KS su nam rekli da je Mercedes u vlasništvu Narcisa Kulovića, koji je u trenutku nesreće bio sam u vozilu. 

(Adna Zukanović-Zilić)
(Foto: Enis Ćutuk)

2
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.