27.4.2016. 21:15
4
Ilidža: Damir Pejović tri mjeseca držao T.D. u ropstvu, ucjenjivao je snimcima seksa i prijetio da će je zaraziti HIV-om
U Općinskom sudu u Sarajevu potvrđena je optužnica protiv Damira Pejovića koji se tereti da je više od tri mjeseca u ropstvu držao državljanku Njemačke T.D.

Prijeteći joj da će njenoj rodbini i poslovnim saradnicima poslati eksplicitne snimke seksa koje s njom snimio, Pejović je od T.D. iznudio 60.000 KM. Kako bi je prislio na poslušnost, prijetio joj i da će dovesti narkomana koji će HIV-om zaraziti nju i njenu kćerku.

Pejović je iz stana u ilidžanskom naselju Pejton spašena u januaru ove godne tokom policijske akcije koja je čuvana u strogoj tajnosti. Pejović je uhapšen i određen mu je pritvor. 

Od decembra 2015. godine T.D. je bilo zabranjeno da izlazi bez dopuštenja, a kada bi je Pejović pozvao morala je aktivirati lokaciju i uključiti kameru, a ukoliko bi lagala uslijedile bi prijetnje i zastrašivanje, stoji u optužnici, prenosi Faktor. 

Pejović je 17. januara pretukao T.D. i nanio je teške povrede, a nakon toga ju je prislio da mu da 60.000 KM. Hapšenje je uslijedilo nakon prijave advokata Ismeta Mehića. 

Pejoviću se na teret stavljaju krivična djela otmice, lake tjelesne povrede, neovlašteno držanje naoružanja, kao i nasilje u porodici koje je počinio 2010. godine nad svojom suprugom T.H. Nju je također zlostavljao i prijetio joj da će uzeti njihovu kćerku.

(Adna Zukanović-Zilić)

4
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.