5.8.2016. 12:22
9
Automafijaši duži vremenski period djelovali u Sarajevu: U bolnici pod stalnim nadzorom policije
Jučer oko 20.30 sati ispred Termalne rivijere Ilidža tri osobe su pokušale ukrasti automobil BMW. Policija ih je zatekla, te su automafijaši počeli pucati prema policiji.

Pripadnici MUP-a KS su uzvratili a u pucnjavi su ranjena  dvojica automafijaša, a treći je uhapšen. Nakon što im je ukazana pomoć jedan od njih je zadržan na liječenju dok je drugi uhapšen nakon liječničkog tretmana. Iz MUP-a KS nije još saopćen stepen povreda koje su zadobili ranjeni, kao ni njihov identitet. 

"Postupajući tužitelj Tužiteljstva BiH, čim se steknu uvjeti, ispitat će uhićene osumnjičene, koji su lišeni slobode prilikom razmjene vatre sa policijom, u pokušaju krađe skupocjenog motornog vozila u naselju Ilidža. S obzirom da su osumnjičeni i ranjeni, čim se steknu uvjeti, bit će ispitani i bit će predložena mjera pritvora, a već je izdata naredba da budu pod stalnom stražom i nadzorom policije. Navedeni osumnjičeni su pripadnici organizirane kriminalne skupine, koja već duži vremenski period prema operativnim i obavještajnim saznanjima, djeluje u Sarajevu i BiH", saopćeno je iz Tužilaštva BiH.
 
Tužiteljstvo BiH u suradnji Graničnom policijom, MUP-om Kantona Sarajevo i SIPA, zbog postojanja elemenata međunarodnog i organiziranog kriminala, provodi intenzivne aktivnosti u borbi protiv skupine osumnjičenih pripadnika, koji vrše krađe, otuđenja, krivotvorenje dokumentacije i dalju prodaju skupocjenih motornih vozila.
 
"S obzirom na alarmantnu situaciju u ovoj oblasti, naročito u glavnom gradu BiH, gdje se godišnje otuđi ili ukrade blizu 1000 vozila  (više od 2 vozila dnevno) potreban je angažman svih policijskih i pravosudnih struktura a naročitio sa razine entiteta i kantona, u procesuiranju počinitelja kaznenih djela, koja nemaju elemente međunarodnog i organiziranog kriminala", kažu iz Tužilaštva BiH.

(Foto: Avaz)
9
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.