12.8.2016. 17:20
0
SIPA izvršila pretrese na još četiri lokacije u Istočnom Sarajevu zbog krađa automobila u KS
Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) danas su na području Istočnog Sarajeva pretresli objekte na četiri lokacije.

U nastavku prošlosedmičnih aktivnosti, kada su izvršeni pretresi objekata, koje koriste osobe lišene slobode od MUP-a Kantona Sarajevo, prilikom pokušaja otuđenja skupocijenog motornog vozila marke "BMW“, policijski službenici SIPA-e su po naredbama Suda BiH i Tužilaštva BiH danas pretresli objekte na još četiri lokacije.

Kako je saopćeno iz SIPA-e, navedene aktivnosti ove i prošle sedmice provedene su u saradnji s policijskim službenicima MUP-a Kantona Sarajevo i uz podršku policijskih službenika Centra javne bezbjednosti Istočno Sarajevo.  

Pretresi pokretne i nepokretne imovine izvršeni su s ciljem prikupljanja materijalnih dokaza da su osumnjičene osobe počinile krivična djela organizovani kriminal, u vezi s krivičnim djelom krijumčarenje i teška krađa.

Prilikom pretresa pronađena je i privremeno oduzeta veća količina dijelova rastavljenih motornih vozila, za koje se sumnja da su predmeti iz krivičnog djela teška krađa.

U zakonskom roku, Sudu i Tužilaštvu BiH bit će proslijeđeni odgovarajući zapisnici i izvještaji o preduzetim aktivnostima, navode iz SIPA-e.

(Fena)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.