18.9.2016. 15:23
0
Tijelo Mile Barbarića izvučeno iz minskog polja i prevezeno u mrtvačnicu
Jutros oko 07:20 sati djelatnici PP Livno zaprimili su dojavu da je iznad mjesta Čelebić pored Livna na predjelu Mitrovića Gvozda lovac 35-godišnji Mile Barbarić iz Livna ušao u minsko polje te da se čula detonacija mine.

Na mjesto događaja izišli su djelatnici PU Livno i Civilne zaštite s tim što su djelatnici Civilne zaštite izvukli tijelo unesrećenog iz  minskog polja, dežurni liječnik DZ Livno konstatirao je smrt.

Tijelo smrtno stradalog je prevezeno u mrtvačnicu Kantonalne bolnice u Livnu, gdje će tokom dana biti obavljena obdukcija.

Pretpostavlja se da je stradali lovac naišao na protupješačku rasprskavajuću odskočnu minu (PROM) koja se aktivirala nagazom ili potezom zatezne žice. Uviđaj na mjestu događaja je u toku.

(FENA) 

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.