10.10.2016. 15:48
2
Potvrđeno: Tomi Spahoviću 7,5 godina za ubistvo Amila Geca, Tužilaštvo pregovara sa Arlisom Nišićem oko potpisivanja sporazuma
Kantonalni Sud danas je donio odluku kojom se prihvata sporazum o priznanju krivice koji su potpisali Tužilaštvo Kantona Sarajevo i Tomislav Spahović, MMA borac, a koji je optužen za ubistvo Amila Geca, prenosi Dnevni Avaz.

Prema sporazumu Spahović je pristao da mu se izrekne kazna zatvora od sedam godina i šest mjeseci za ubistvo Geca.

S obzirom da je Spahović potpisao sporazum, Sud je odlučio da razdvoji postupak u odnosu na drugooptuženog Arlisa Nišića, a koji su u ovom predmetu tereti za nanošenje teških tjelesnih povreda i nedozvoljeno držanje oružja. Prema riječima tužioca Igora Dubaka, Tužilaštvo KS pregovara i sa Nišićem o potpisivanju sporazuma. 

Tomislav Spahović se optužnicom tereti da je 22. aprila ove godine u ulici Nusreta Prohića, naselje Buća Potok, Sarajevo počinio krivično djelo ubistvo na način da je ispalio pet hitaca u pravcu vozila u kojem se nalazio Gec, a koji je od zadobijenih povreda 23. aprila ove godine preminuo.

Istom optužnicom Arlis Nišić se tereti za nanošenje teških tjelesnih povreda na štetu H.Š., kao i za nedozvoljeno nabavljanje i držanje oružja.

(Dnevni Avaz)

2
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.