13.10.2016. 14:33
2
Evo kako izgleda kombi mogućih otmičara sarajevske djece
Osobe za koje se sumnja da su potencijalni otmičari školaraca u Sarajevu jutros su primjećene kod Osnovne škole "Edhem Mulabdić" u ulici Bakarevića.

Maskirana osoba sjedila je u bijelom Volkswagenovom kombiju. Novinska agencija Patria donosi fotografije maskirane osobe i kombija.

Pripadnici MUP-a KS su na licu mjesta.

Kombi je jutros primjećen u blizini ove osnovne škole, a na mjestu vozača nije bilo nikoga. Jedna osoba nalazila se na mjestu suvozača sa maskiranim licem. Na fotografiji se vidi i registarska oznaka vozila.

Nekoliko minuta kasnije na licu mjesta policija je zatekla kombi, ali nikoga nije bilo u njemu osim maske na sjedištu.

Hronologija pokušaja otmica

MUP KS naveo je da je 04.10.2016. godine, od strane pedagoga OŠ "Pofalići", ulica Ivanjska, općina Novo Sarajevo, obaviještena II PU da su od tri učenika navedene škole dobili informaciju da su u blizini škole vidjeli nepoznatu mušku osobu koja ih je pozivala da idu s njim, što su učenici odbili.

Također, dana 06.10.2016. godine policijski službenici su po pozivu jednog roditelja intervenisali u ulici Humska, općina Novo Sarajevo, kojom prilikom je majka jedne djevojčice izjavila da je njena kćerka koja se nalazila sa drugaricom u blizini škole, od strane nepoznate muške osobe pozivane da idu sa njim, što su djevojčice odbile.

Dana 10.10.2016.godine u 16,00 sati, od strane roditelja malodobne djevojčice obaviještena je I PU da se pomenutog dana oko 14,30 sati, u ulici Bardakčije, općina Centar Sarajevo, pored iste zaustavilo motorno vozilo marke "VW Kombi" iz kojeg je maskirano muško nepoznato lice pozvalo da uđe u vozilo, što je ista odbila i uspjela pobjeći.

Dana 12.10.2016.godine oko 10,45 sati, obaviještena je II PU da se u ulici Humska, općina Novo Sarajevo, jednom učeniku OŠ "Pofalići", obratio nepoznati muškarac iz motornog vozila "VW Kombi" pozivajući ga da uđe u vozilo, što je dječak odbio i događaj prijavio policijskim službenicima. 

(NAP)

 
2
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.