17.10.2016. 12:07
0
FUP: Tokom vikenda 208 saobraćajnih nesreća, četiri osobe poginule
Na području Federacije BiH u periodu od 15. do 17. oktobra ove godine registrirana su 142 kaznena djela i 208 saobraćajnih nesreća u kojima su četiri osobe smrtno stradale, sedam osoba zadobilo teške, a 31 osoba lakše tjelesne povrede, dok za četiri osobe nije utvrđen stepen tjelesnih povreda.

Kada je riječ o kaznenim djelima, evidentirano je osam razbojništava, 16 nasilja u obitelji, tri oštećenja tuđe stvari, pet izazivanja opće opasnosti, četiri slučaja posjedovanja opojnih sredstava, jedno ugrožavanje sigurnosti, jedno nanošenje lakših tjelesnih ozljeda. Također, evidnetirane su 42 teške krađe, 20 krađa, jedna prijevara i  41 ostalo kazneno djelo.

U 127 slučajeva narušavanja javnog reda i mira 11 osoba je zadobilo lakše tjelesne ozljede, dok za dvije osobe nije utvrđen stupanj ozljeda.

Kako se navodi u izvještaju Federalne uprave policije (FUP), 82 osobe su lišene slobode, a 52 osobe su zadržane.

(FENA) 

FUPNesrece
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.