29.10.2016. 13:34
0
Bosanska Gradiška: Danas sahrana porodilje Jovane Šinik
Sahrana Jovane Šinik (33), porodilje koja je umrla u četvrtak u Opštoj bolnici u Gradišci prilikom poroda, obavljena je danas u Gornjim Podgradcima.
Jovanin suprug Ranko s četvero djece, sinovima Damjanom i Milenkom i kćerkama Andreom i Nevenom osim tuge za suprugom i majkom vodi brigu i o zdravstvenom stanju  novorođenog sina, koji  je odmah nakon poroda prevezen u UKC u Banjoj Luci.

- Ne mogu vjerovati da Jovane više nema. Bila je zdrava i jaka žena. Termin za porođaj joj je bio 14. oktobra. U bolnicu sam je odvezao u utorak u veoma dobrom stanju, a umrla je u četvrtak. Brinem se i za bebu, mada dobijam ohrabrujuće informacije - rekao je Ranko.

Doktor Vlado Marjanović, direktor Opšte bolnice u Gradišci kaže da su u trenucima porođaja pored Jovane bila četiri ginekologa, dva anesteziologa i jedan pedijatar te pomoćno osoblje.

- Čitav tok se odvijao po proceduri. Zašto nije obavljen carski rez, to je pitanje struke. Raspolažem nezvaničnim nalazima obdukcije da prilikom porođaja nije bilo nesavjesnog rada te da je ovo jedan slučaj sa tragičnim ishodom od 600 porođaja godišnje - rekao je dr. Marjanović.

Za ovaj nesretni slučaj zainteresovala se i policija i tužilaštvo.

Porodica Šinik preživljavala je od teških fizičkih poslova u šumi, a  prema Rankovim riječima sa njim je često na tim poslovima radila i pokojna Jovana.

(Avaz/Admir Oručević)
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.