29.11.2016. 9:40
0
Sarajevo: SIPA danas uhapsila sedam osoba u sklopu akcije "Urban"
Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (u daljem tekstu: SIPA) u saradnji sa policijskim službenicima MUP-a Kantona Sarajevo, jutros (29.11.2016. godine) su započeli realizaciju operativne akcije kodnog naziva „Urban“, usmjerene protiv organizovanog kriminala.

U okviru akcije „Urban“, pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo izvršeni su pretresi objekata na sedam lokacija i slobode je lišeno sedam lica, zbog postojanja osnova sumnje da su lica lišena slobode počinila krivično djelo organizovani krminal u vezi sa krivičnim djelima zloupotreba položaja ili ovlaštenja, sklapanje štetnog ugovora, zloupotreba procjene, poticaj na izvršenje krivičnog djela, i porezna utaja, usljed čega je prouzrokovana šteta u budžetu Kantona Sarajevo od najmanje tri miliona konvertibilnih maraka.

 Lica lišena slobode, će nakon kriminalističke obrade u prostorijama SIPA-e, biti predata postupajućem tužiocu Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo na dalje postupanje.  

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.