16.12.2016. 18:19
0
Slučaj Delimustafić: Ponovo će se odlučivati o pritvoru
Kantonalni sud u Sarajevu ponovo će odlučivati o pritvoru za Aliju Delimustafića i ostale uhapšene u predmetu ''Pravda''.

''Vrhovni sud Federacije uvažio je žalbu tužioca Kantona Sarajevo na Odluku Kantonalnog suda kojom je odbijen prijedlog za produženje mjera pritvora Aliji Delimustafiću i drugima. To znači da će Sud ponovo odlučivati o produženju pritvora Delimustafića, Jusufa Škrijelja, Lejle Cerić i Suade Hadžić. Kao što smo i ranije rekli, šokirani smo Odlukom koja je bila nezakonita. Vrhovni sud Federacije danas je uvažio žalbu ovog Tužilaštva'', kazala je Azra Bavčić, portparolka Tužilaštva KS.

Nakon što je prošle sedmice Delimustafić pušten iz pritvora, iz Tužilaštva su se oglasili saopćenjem u kojem su naveli da su posrijedi brojne nelogičnosti - posebno zbog činjenice da niko od tada puštenih iz pritvora, nisu određene mjere zabrane.

''Tužilaštvo je šokirano odlukom Suda o puštanju na slobodu Alije Delimustafića, Jusufa Škrijelja, Lejle Cerić i Suade Hadžić budući da je ročište o produženju pritvora završeno u 15 sati. Kako je moguće da je Sud tri sata nakon ročišta odlučio da ih pusti na slobodu kad su ispred sebe imali prijedlog na 20 stranica i 690 dokaza'', saopćili su tada iz Tužilaštva.

Podsjećamo, uhapšeni u akciji Pravda osumnjičeni su za krivično djelo organizirani kriminal, u vezi sa krivičnim djelima zloupotreba položaja, povreda zakona od strane sudije, pranje novca i prevara.


(N1/admir Oručević)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.