2.1.2017. 9:15
2
Marija i Magdalena iz Beča došle kako bi proslavile Novu godinu: Otac ugledao njihova nepomična tijela i onda razvalio vrata
Tuga na Novu godinu vlada u oraškom naselju Donja Mahala. Svi su zanijemili pred tragedijom u kojoj su nastradale dvije djevojke – dvadesetjednogodišnje Marija Damjanović i Magdalena Dominović.

U Orašje su došle iz Beča da dočekaju Novu godinu. Zaspale su uz grijalicu na plin i više se nisu probudile. Obdukcija će da utvrdi tačan uzrok smrti, javlja ATV.

Njihova beživotna tijela jučer ujutro pronašao je Zvonko Damjanović, Marijin otac. Nogom je razvalio vrata nakon što nisu odgovarale na pozive.

Misli da curenje plina nije uzrok smrti njegove kćerke i njene drugarice, ali će sačekati nalaz iako mu, kako je rekao, to nimalo neće olakšati bol.

Nesretne djevojke su živjele i radile u Beču, gdje su tokom školovanja dijelile i učeničku klupu. Prijateljstvo su nastavile i na studiju za službenike, a ovu Novu godinu su htjele da proslave u domu Marijinih roditelja u Donjoj Mahali, gdje su stigle u petak kasno naveče, piše Pogled.ba.

- Nakon ispijene kafe kod komšinice, zajedno su pošle na spavanje u prizemlju kuće i usred hladne noće upalile su plinsku peć, što je bilo kobno. Plin ih je prvo omamio pa usmrtio, a velika tragedija se otkrila sutradan malo prije podne. Marijin otac ih je zvao na kafu te, kada je kroz prozor vidio da nepomično leže i ne odgovaraju na brojne pozive, provalio ulazna vrata. Ali, već je bilo prekasno - prepričavaju još u nevjerici mještani, koji imaju samo riječi hvale za sedmočlanu porodicu Damjanović.

(Haris Ahbabović / ATV, Pogled.ba)

2
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.