19.1.2017. 13:57
4
Razbojnici premlatili oca jednog od vlasnika kladionice Williams i odnijeli sef
Četvorica razbojnika s BMW-om X6 za kojeg se sumnja da je ukraden na području Mostara, došli su pred kuću Jure Pinjuha u širokobriješkom naselju Trn, premlatili ga i odnijeli sef iz kuće

Policija traga za grupom razbojnika koji su u srijedu rano ujutro u Širokom Brijegu brutalno pretukli i opljačkali Juru Pinjuha (78), oca jednog od vlasnika kladionica „Wiliams“.

Prema informacijama iz Županijskog tužiteljstva u Širokom Brijegu četvorica razbojnika su oko četiri sata iza ponoći provalili u kuću na području naselja Trn, općina Široki Brijeg, u kojoj žive Pinjuh i njegova supruga. Razbojnici su prijeteći oružjem započeli s premetačinom stvari po kući, a jedan od njih je udarao Juru nanijevši mu tjelesne ozljede. Razbojnici su pronašli sef i obzirom da isti nisu mogli otvoriti odnijeli su ga sa sobom.

Neslužbeno smo doznali kako su susjedi čuli zapomaganje i pozive upomoć iz obiteljske kuće Pinjuha pa je jedan od susjeda priskočio da im pomogne. Navodno je uspio savladati jednog razbojnika koji je dežurao ispred kuće. Međutim, kada su druga trojica izašli, susjed više nije imao nikakve šanse u borbi protiv njih. I on je zbog ozljeda koje su mu nanijeli udarcima u glavu, zatražio pomoć u Domu zdravlja Široki Brijeg. Jure Pinjuh je zbog težine ozljeda nakon pružene pomoći u Domu zdravlja Široki Brijeg, prevezen na daljnju obradu u Sveučilišnu kliničku bolnicu Mostar.

Razbojnici su pred kuću obitelji Pinjuh došli s vozilom BMW X6 bijele boje, a sumnja se da je to vozilo ukradeno na području Mostara u noći s nedjelje na ponedjeljak.

Krađu je mostarskoj policiji u ponedjeljak ujutro prijavio G. K. iz Tomislavgrada Vozilo je bilo parkirano u Vukovarskoj ulici, iza hotela City.

Nije poznato koliko se novca nalazilo u sefu, a pretpostavka je tek da iznos nije bio mali. Jučer tijekom dana pojavila se informacija da je na području općine Čitluk pronađeno zapaljeno vozilo BMW X6 i da se pretpostavlja kako su ga koristili razbojnici u Širokom Brijegu. Iz MUP-a Hercegovačko-neretvanske županije potvrđeno nam je kako oni nisu imali nikakvu prijavu o požaru na automobilu na području Čitluka.

Širokobriješka policija je nakon prijave o počinjenom kaznenom djelu vrlo brzo blokirala šire područje naselja Trn i izlaze iz grada, ali do poslijepodnevnih sati nije bilo privedenih osoba.

Po načinu pljačke, može se zaključiti da je riječ o iskusnim kriminalcima kojima ovo sigurno nije prvo ovakvo kazneno djelo.

U posljednje vrijeme na području cijele Hercegovine povećan je broj razbojstava, teških krađa i krađa. Skoro da nema večeri, a da se na području Mostara ne opljačka neka trgovina. Scenarij je uvijek isti. Jedna ili dvije osobe upadaju u trgovinu, s kapama na glavi i šalovima preko lica te prijeteći noževima ili pištoljima od radnika otimaju novac i bježe u nepoznatom pravcu. U pljačke trgovačkih centara ili obiteljskih kuća, za koje prethodno dobiju informacije da građani u istima drže veće svote novca, idu najmanje po četiri osobe, kao što je bio slučaj i u Širokom Brijegu. Prethodno se dan ili dva prije, ukrade automobil kojeg koriste za počinjenje kaznenog djela, a potom se isto u susjednoj općini zapali i izgara do neprepoznatljivosti kako bi se uništili svi tragovi.

Građani se s pravom u posljednje vrijeme osjećaju ugroženi i već s prvim mrakom strepe od razbojnika. Pojedini vlasnici trgovina na području Mostara ključaju prostore čim padne mrak i u objekte puštaju osobe koje im se ne čine sumnjivim. Iz policije tvrde kako čine sve što je u njihovoj moći da se stane u kraj razbojnicima. Ističu problem nedostatka policajaca, a za što su odgovorne političke blokade. Nemoguće je trenutno provesti prijem novih policijskih službenika. To ipak ne zanima građane koji svaki dan žive u strahu od novih napada kriminalaca. Odgovorni u Vladi HNŽ-a moraju u što kraćem roku poduzeti određene korake kako bi se stanje sigurnosti popravilo.

(Dnevni-list.ba/Merima Druškić)

4
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.