26.1.2017. 14:22
0
Medicinska sestra iz Banje Luke prisvojila oko 9.000 KM od participacije
Banjalučka policija podnijela je izvještaj Okružnom javnom tužilaštvu u tog gradu protiv medicinske sestre, inicijala N.B. (1974.) iz Banja Luke, zbog sumnje da je pronevjerila novac od participacije.

N.B. se sumnjiči da je od početka 2014. do maja 2015. godine zadržavala za sebe novac koji je naplatila od participacije pacijenata.

Primjerak priznanice koje je izdavala građanima nije razduživala na blagajni, saopćeno je danas iz Centra javne bezbjednosti Banja Luka.

Kako bi prikrila manjak novčanih sredstava, osumnjičena je izbjegavala predaju novca i popunjenih priznanica i razduživala bjanko blokove koje je svojeručno potpisivala i ovjeravala pečatom ambulante, a koji su trebali biti propisani i ovjereni pečatom blagajne. 

Na taj način je za sebe pribavila protivpravnu imovinsku korist u iznosu oko 9.000 KM.

(Fena)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.