9.2.2017. 11:25
1
Na snimku koji je Muriz Memić podijelio medijima se vidi automobil Zije Mutapa
Na snimku se vidi kombi za koji se u Tužilaštvu tvrdi da je njime udaren i ubijen Dženan Memić, i o kojem postoje oprečni iskazi svjedoka kada je u pitanju boja i navodna oštećenja te pravac kretanja. Također se vidi da kombi nije oštećen, tj. da su farovi, čiji su dijelovi na mjestu događaja navodno nađeni, čitavi i funkcionalni.

Osim toga se vidi kretanje automobila Golf 4 sive boje, i to u 22:17h u pravcu događaja i u 22:37 iz pravca događaja, a što predstavlja kritično vrijeme noći od 8. februara 2016. godine. Taj automobil se u Tužilastvu i pred kantonalnim sudom vodi kao automobil kojim su se pomenute noći kretali Vehbija Seferović, rođak optuženog Ljube Seferovića, i supruga, a po navodima inspektora Grabovice je ustanovljeno da automobil pripada Rent-a-car agenciji Zije Mutapa, oca Alise Mutap, tj. nalazi se u njegovom vlasništvu, a u izuzeću kod MUP-a KS.

Također iskazi Vehbije Seferovića i njegove supruge su suprotni onome što je prikazano u ovom video zapisu. Oni naime tvrde da su se mimoišli sa dotičnim kombijem ispred Casa Grande, i to kada su putovali u pravcu Vrela Bosne, da je kombi išao iz pravca Vrela Bosne, te da su nedugo nakon toga automobilom zavrsili u jarku, odakle ih je policija izvlačila.

(Merima Druškić)

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.