14.2.2017. 15:05
0
Zaplijenjeno 19.630 kutija cigareta na području Sarajeva i Bileće
Pripadnici Granične policije Bosne i Hercegovine 13.2.2017. godine zaplijenili su 19.630 kutija raznih vrsta cigareta bez akciznih markica.
U okviru operativne akcije „Pat“ na području Sarajeva kontrolom dva vozila, bh. nacionalnih oznaka, spriječeno je krijumčarenje 17.630 kutija cigareta. Zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo „krijumčarenje“ slobode su lišeni V.V. (1981.), V.K. (1957.), R.V. (1969.) i A.G. (1972.), državljani BiH. U pretresu objekata koje koristi A.G. oduzeti su pištolj, oko 11. 000 eura te drugi dokazni materijali. O događaju su obaviješteni Tužilaštvo BiH i Sud BiH. U toku je daljnji rad na ovom slučaju. 
Na području Bileće u okviru operativne akcije „Bastion“ privremeno je oduzeto 2.000 kutija cigareta bez akciznih markica. Protiv bh. državljanina S.C. (1970.) koji je u Fordu bh. nacionalnih oznaka prevozio cigarete, Tužilaštvu BiH bit će podnijet izvještaj zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo „nedozvoljen promet akciznih proizvoda“. Vrijednost oduzetih cigareta procjenjuje se oko 90.000 KM.

Lišeni slobode prema potragama

Službenici Jedinice granične policije Hum 14.2.2017. godine lišili su slobode Z.M. (1990.), državljanina BiH. Graničnim provjerama utvrđeno je da ga potražuje  Općinski sud u Žepču zbog krivičnog djela „izazivanje opšte opasnosti“. Osoba je kontrolirana na ulasku u BiH na Međunarodnom graničnom prijelazu Hum. Z.M. predat je Sudskoj policiji Bosansko-podrinjskog kantona Goražde.
Službenici Jedinice granične policije Aerodrom Sarajevo 13.2.2017. godine na letu iz Beča lišili su slobode R.Ć. (1983.) nakon što je graničnim provjerama utvrđeno da ga potražuju Općinski sud u Velikoj Kladuši zbog krivičnih djela „neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga“ i „teška krađa“ te Policijska uprava Velika Kladuša zbog krivičnog djela „razbojništvo“. Državljanin BiH predat je službenicima Sudske policije sudova u Kantonu Sarajevo. 
Na Međunarodnom graničnom prijelazu Šamac pri ulasku u BiH lišen je slobode E.H. (1986.) jer ga potražuje Općinski sud u Kalesiji zbog krivičnog djela „posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga“. Službenici JGP Orašje bh. državljanina predali su službenicima Sudske policije Odžak. Istoga dana službenici JGP Bijeljina pri ulasku u BiH na MGP Rača lišili su slobode bh. državljanina D.H. (1976.) nakon što je utvrđeno da ga potražuje Osnovni sud u Bijeljini zbog krivičnog djela „tjelesna povreda“. D.H. predat je službenicima Sudske policije Bijeljina.  


0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.