15.2.2017. 17:10
0
Živinice: Almin Alić ubio zaštitara Halila Avdibašića
Halil Avdibašić /38/ ubijen je noćas u ugostiteljskom objektu na području opštine Živinice u kojem je radio kao radnik obezbjeđenja, rekao je danas portparol Kantonalnog tužilaštva u Tuzli Admir Arnautović.

Arnautović je dodao da je za ubistvo osumnjičen dvadesetšestogodišnji Almin Alić iz Banovića, koji je Avdibašiću zadao nekoliko udaraca nožem u grudni koš. 

Od zadobijenih povreda, Avdibašić je preminuo na putu do Doma zdravlja Živinice. 

Osim za krivično djelo ubistvo, Alića terete i za napad na drugog radnika obezbjeđenja koji je pokušao da spriječi ubistvo, ali i za napad na službenika Ministarstva unutrašnjih poslova /MUP/ Tuzlanskog kantona. 

Navodeći da će Alić biti uhapšen kada mu budu sanirane povrede i izvršena kriminalistička obrada, što će raditi Sektor kriminalističke policije MUP-a Tuzlanskog kantona, Arnautović je rekao da će nakon svih tih radnji osumnjičeni, uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu, biti predat Kantonalnom tužilaštvu. 

Tužilac je izdao naredbu za obdukciju tijela preminulog, naloge za nalaze krvi i urina osumnjičenog, za preglede tri povrijeđene osobe u ovom događaju, kao i neke druge istražne radnje i vještačenja da bi se utvrdile sve okolnosti vezane za počinjena krivična djela. 

"Alić je osumnjičen za krivično djelo ubistvo, nanošenje teških povreda, ošteđenje tuđe stvari i napad na službeno lice u vršenju poslova bezbjednosti, odnosno za četiri krivična djela", naveo je Arnautović. 


(Srna)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.