17.2.2017. 12:37
0
Banjalučanin prisvojio novac povjeren za registraciju vozila, oštetio budžete RS-a i BiH za oko 64.385 KM
Muškarac iz Banje Luke sumnjiči se da je melverzacijama tokom registracije vozila oštetio budžete RS-a i BiH za oko 64.385 KM.

Načelnik Sektora kriminalističe policije Centra javne bezbjednosti Banja Luka Darko Novković rekao je danas na konferenciji za novinare da je protiv osumnjičenog Z.P. (1990.) iz Banje Luke dostavljen izvještaj za krivična djela zloupotreba službenog položaja ili ovlaštenja, falsifikovanje isprave i navođenje na ovjeravanje neistinitog sadržaja. 

Ovaj savjetnik za osiguranje u jednom preduzeću iz Banje Luke iskoristio je povjerena ovlaštenja da putem prodaje polise osiguranja, klijentima završi kompletan postupak registracije vozila, za šta je od njih uzimao novac potreban za uplatu svih javnih prihoda, ali ga je zadržao za sebe. 

-Z.P. nije vršio uplatu javnih prihoda, već je uplatnice ovjeravao falsifikovanim pečatima nakon čega je kompletnu potrebnu dokumentaciju za registraciju vozila predavao opunomoćenom radniku agencije za posredovanje, koji je dalje vršio registraciju u Centru javne bezbjednosti Banja Luka - pojasnio je Novković.

Ova krivična djela su otkrivena tokom akcije "Uplatnica 1“, a izvršena je provjera 452 zahtjeva za produženje registracije vozila u Banjoj Luci i utvrđeno da u 213 zahtjeva nema evidentiranih uplata.

Saslušana su i 74 svjedoka i oduzeta određena dokumentacija, a nastavljaju se provjere mogućih zloupotreba.

(Fena)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.