27.3.2017. 13:17
0
Drama na Ilidži: Jedan od razbojnika uperio pištolj prema policajcu, a onda policajac zapucao prema pljačkašima
FOTO: Dnevni Avaz
Trojica maskiranih razbojnika izvršila su jučer oko 13:50 sati oružanu pljačku u mjenjačnici koja se nalazi u sklopu hotela Hollywood na Ilidži.

U pitanju je ulica Dr. Mustafe Pintola u sarajevskoj općini Ilidža. Naime, drama je nastala onda kada su trojica pljačkaša, bježeći sa ukradenim novcem, naletili na policajca koji ih je pokušao zaustaviti. Nakon što su ignorisali upozorenja policajca, te nakon što je jedan od pljačkaša podigao pištolj, policajac je zapucao prema pljačkašima.

"Naša policijska patrola je bila u redovnom obilasku. Dok su osumnjičeni izlazili iz hotela, stigla je naša patrola, te su policajci izdali naredbu razbojnicima da se zaustave i da odlože oružje. Međutim, oni su se oglušili na tu naredbu, a jedan od njih je uperio pištolj prema našem policajcu. Naš policijski službenik je nakon toga ispalio hitac u pravcu pljačkaša", rekao je Irfan Nefić, portparol MUP-a KS.

Policija pucala prema pljačkašima

Razbojnici su pobjegli u automobilu Audi, a tokom pljačke i pucnjave nije bilo povrijeđenih osoba. Pljačkaši su bili maskirani, te su bili naoružani pištoljem i automatskom puškom. Još uvijek se ne zna koliko su novca odnijeli. Pripadnici MUP-a KS su obavili uviđaj, prilikom kojeg je bio zabranjen ulazak u spomenuti hotel. 

"Dana 26.03.2017. godine u 13:50 sati u ulici Dr. Mustafe Pintola, općina Ilidža, u hotelu Hollywood od strane tri NN lica, izvršeno je krivično djelo razbojništva nad radnikom u mjenjačnici. Tom prilikom maskirana NN lica su uz prijetnju vatrenim oružjem, otuđila određenu sumu novca, dok je brzom intervencijom policijskih službenika spriječeno otuđenje novca od radnika recepcije. Nakon izvršenog krivičnog djela, policijski službenici su pokušali spriječiti NN lica da napuste mjesto događaja. Jedan od izvršilaca je okrenuo pištolj prema policijskom službeniku, a zatim je  policajac, u cilju svoje zaštite, ispalio jedan hitac u pravcu putničkog motornog vozila marke Audi, kojim su se NN lica udaljila u nepoznatom pravcu. O prednjem je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a policijski službenici rade na rasvjetljavanju navedenog krivičnog djela, identifikaciji i pronalasku izvršilaca"
, stoji u saopćenju MUP-a KS.

Podsjećanja radi, ovo nije prvi slučaj razmjene vatre između pljačkaša i policijskih službenika u Sarajevu. Naime, 27. juna prošle godine je u razmjeni vatre između pljačkaša i policije ubijen jedan od pljačkaša. Slučaj se dogodio u sarajevskom naselju Ilidža nakon što su četiri osobe pokušale da opljačkaju Amko komerc. Razbojnici su prvo pucali na policiju nakon čega je policija uzvratila vatru. Tokom pucnjave ubijen je Nermin Delić, a ranjen je još jedan muškarac koji je potom uhapšen.

Krajem augusta prošle godine je došlo do pucnjave u naselju Širokača, a vatru su razmjenili pljačkaši i policija. Dvije osobe su ranjene u spomenutoj pucnjavi.

31 napad na policiju u 2016. godini u Sarajevu

Za Source.ba portal danas je govorio Irfan Nefić, glasnogovornik MUP-a KS, koji je govorio o broju napada na policijske službenike u proteklo vrijeme.

"U 2016. godini MUP KS je zabilježio 31 napad na ovlaštene službene osobe MUP-a KS. To je za 13 slučajeva više nego u 2015. godini. Ovaj 31 napad su učinile 38 osoba. Uglavnom je u pitanju upotreba fizičke sile ili eventualno prijetnja pištoljem", kaže Nefić za Source.ba portal.

"Kada je riječ o sankcijama, Krivični zakon FBiH u Članu 359. je predvidio najblažu kaznu od tri mjeseca do tri godine. Ako je policajac lakše povrijeđen, onda je kazna od šest mjeseci do pet godina ili u slučaju teže povrede kazna je jedna do deset godina", poručio je za Source.ba portal Irfan Nefić, glasnogovornik MUP-a KS.


0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.