10.4.2017. 21:35
0
Struja ih udarila pri povratku sa rođendana
L.Č (18) i E.S (18), oboje iz Banjaluke, teško su sinoć povrijeđeni od strujnog udara nakon što su se popeli na krov vagona na željezničkoj pruzi u Trnopolju, kod Prijedora.

Nezgoda se dogodila u 19.20, a njih dvoje potom su, 20 minuta kasnije, vozilom Hitne pomoći prevezeni u prijedorsku Opštu bolnicu, a zatim prebačeni u Banjaluku.

"Oba pacijenta su primljena sa teškim povredama. Pacijent L.Č. je trenutno stabilan, ali su sve dalje prognoze preuranjene i krajnje neizvjesne. Pacijent E.S. je stabilan, dok su prognoze još neizvjesne", rečeno je "Nezavisnim" iz Univerzitetskog kliničkog centra RS u Banjaluci.

Nezvanično, prethodno su tinejdžeri proslavljali kolegin rođendan, i to na selu, kod djeda od tog druga, a potom su pošli na željezničku stanicu u Trnopolje da se vrate u Banjaluku.

Izvor "Nezavisnih" tvrdi da ih je, dok hodaju prugom, uočio skretničar, te ih upozorio, ali ga nisu poslušali.

Iz "Željeznica Republike Srpske" kažu da je dvoje mladih povrijeđeno od strujnog udara kontaktne mreže, nakon što su se popeli na krov željezničkog teretnog vozila uprkos postavljenom znaku i upozorenju skretničara.

"Nesreća se dogodila kada su se iz grupe, koja se nedozvoljeno kretala željezničkom prugom, izdvojili L.Č i E.S i popeli na krov starih teretnih kola na četvrtom kolosijeku, ušavši u zonu opasnosti od strujnog udara zbog blizine kontaktne mreže u staničnom području", kažu iz ŽRS.

Iz Policijske uprave (PU) Prijedor potvrdili su da im je, prekjuče oko 19.40, prijavljeno da je na prostoru željezničke pruge u Trnopolju došlo do strujnog udara i da su dva lica povrijeđena.

"Izlaskom policajaca na lice mjesta utvrđeno je da su se dva lica, od kojih je jedno maloljetno, krećući željezničkom prugom popela na vagon koji već duže vrijeme nije u funkciji, usljed čega je zbog blizine električnih kablova visokog napona iznad vagona došlo do strujnog udara", kaže Zvezdana Alendarević, portparol PU Prijedor.

(Merima Druškić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.