18.4.2017. 13:09
0
Uhapšeni pljačkaši Kuvajćanina na Ilidži
Policija je u ponedjeljak uhapsila dvije osobe za koje sumnjaju da su taj dan opljačali Kuvajćanina A.S.A. u ulici Ajvaz Dedina, općina Ilidža.
Uhapšeni su K.K. (1985.) iz Sarajeva i Č.A. (1989.), Brčanka privremeno nastanjena u Sarajevu.

Prilikom pretresi stana i kuće na području općina Novo Sarajevo i Stari Grad Sarajevo pronađeni su predmeti koji potiču iz krivičnog djela.

Predati su u Odsjek za zadržavanje uhapšenih osoba pri Ministarstvu unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo (MUPKS).

Uhapšen zbog droge
Policija je u ponedjeljak kod Ć.Dž. (1979.) iz Sarajeva pronašla pet paketića sa zeljastom materijom koja asocira na opojnu drogu marihuanu.

Uhapšen je i predat u Odsjek za zadržavanje uhapšenih osoba pri MUPKS-u. O tome je obaviješteno Tužilaštvo KS-a.

Opljačkana prodavnica 'AD Invest'
Nepoznata osoba u ponedjeljak je u ulici Hamdije Kreševljakovića, općina Stari Grad Sarajevo, uz prijenju nožem opljačkala prodavnicu ''AD Invest'' d.o.o. Sarajevo.

Ukradena je određena suma novca, a o slučaju je obaviješteno Tužilaštvo KS-a.

Opljačkana prodavnica 'TD Marketi'
Dvije nepoznate osobe u ponedjeljak su opljačkale, uz prijetnju pištoljem, prodavnicu ''TD Marketi'', u ulici Novopazarska, općina Novo Sarajevo.

Ukradena je određena suma novca. O tome je obaviješteno Tužilaštvo KS-a.

Na području KS-a 15 saobraćajnih nezgoda
Na području Kantona Sarajevo u protekla 24 sata zabilježeno je 15 saobraćajnih nesreća, od toga 13 s materijalnom štetom i dvije s jednom lakše povrijeđenom osobom.

Zbog upravljanja motornim vozilom pod dejstvom alkohola iz saobraćaja je isključeno pet vozača.

Isključene su i dvije osobe zbog upravljanja motornim vozilom bez položenog vozačkog ispita, tri motorna vozila zbog isteka važnosti saobraćajne dozvole i pet neregistrovanih motorni vozila, saopćeno je iz MUPKS-a

(Fena/Alen Avdić)
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.