12.5.2017. 14:11
0
Akcija hapšenja šumokradica u Sarajevu: Oduzeto pet traktora, automobil, veća količina novca, dokumentacija...
Po nalogu Tužilaštva Kantona Sarajevo u akciji „Brist“ koja je provedena u četvrtak na području Kantona Sarajevo i Konjica uhapšeno je 16 osoba koje su predate u nadležnost ovog tužilaštva. Nakon ispitivanja i 24-satnog zadržavanja postupajući tužilac odlučit će o daljim mjerama, piše agencija Patria.

Među 16 uhapšenih su i dva policajca iz Sarajeva i Konjica koji su omogućavali nemetan transport posječenog drveta.

Akcija je bila usmjerena na šumokradice koje su u periodu od 2013. do 2017. sjekle državnu i privatnu šumu. Uhapšenima se na teret stavljaju krivična djela udruživanje radi činjenja krivičnih djela, zloupotreba položaja, krivotvorenje isprave, šumska krađa i nedozvoljena trgovina.

U pretresima na više lokacija, kako saznaje Patria, pronađeni su i oduzeti različiti predmeti:

- Oduzeto je pet traktora, motorne pile, automobil, veća količina novca, izuzeta je i obimna dokumentacija iz nekih ministarstava i uprava za šumarstvo.

Istraga se u ovom slučaju nastavlja, a obuhvata 40-ak osoba koje su povezane sa ovim radnjama.

Akciji hapšenja prethodile su brojne prijave inspektora, ali i vlasnika koji su oštećeni u masovnim pljačkama šumskog bogatstva.

(Patria)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.