22.6.2017. 14:39
67
"Muamer Budnjo me zvao na kafu, a ja sam mu rekao da ćemo piti kafu samo kada mi donese snimak sa hotela"
FOTO: Source.ba / Arhiva
Nastavljena je saga oko ubistva mladića Dženana Memića u sarajevskom naselju Ilidža. Tužilaštvo KS jučer je objavilo informaciju kako Muamer Budnjo, čije se ime spominje u ovom slučaju, u trenutku kada je Dženan ubijen uopće nije bio u BiH.

U saopćenju Tužilaštva Kantona Sarajevo od jučer stoji sljedeće:

"Tužilaštvo KS je iz prikupljenih dokaza utvrdilo da je Muamer Budnjo od 07.02.2016. do 10.02.2016. godine boravio van BiH. To potvrđuje dokument Granične policije BiH i pasoš Muamera Budnje o prelasku državne granice između BiH i Hrvatske, te Hrvatske i Slovenije, kako u odlasku tako i u povratku. Dakle, 07. februara 2016. godine napustio je BiH, a u BiH ušao 10. februara 2016. godine. Državnu granicu između BiH i Hrvatske prešao je 07.02.2016. godine, u 12:34 sati preko graničnog prelaza Brod, a 10.02.2016. godine u 02:18 sati vratio se u BiH preko istog graničnog prelaza. Dana 07.02. i 09.02.2016. godine, u odlasku i povratku, koristio je granične prelaze Bregana – Obrežje prilikom ulaska iz Hrvatske u Sloveniju i obratno"
, piše u saopćenju Tužilaštva KS.

"Utvrđeno je da je Muamer Budnjo bio na sastanku s njemačkom advokaticom Stephanie Brunner iz Minhena 08. i 09. februara 2016. godine u njenom uredu u Minhenu zbog sudskog spora na tamošnjem sudu. To potvrđuje i izjava njemačke advokatice i dva svjedoka koja su prisustvovala sastanku. Potom, orginalni ugovor, koji je potpisan između Muamera Budnje i navedene njemačke advokatice u njenom uredu u Minhenu 09.02.2016. godine. Prema sadržini originalnog računa za akontaciju od 1.190 eura, advokatica Stephanie Brunner je 09. februara 2016. godine zaprimila navedeni iznos koji joj je platio Muamer Budnjo", piše u saopćenju.

Danas je za Source.ba portal nove navode Tužilaštva KS komentarisao otac ubijenog Dženana Memića, Muriz Memić.

"Ja nikada nigdje nisam spominjao ime Muamera Budnje. Dalida Burzić zna da su tri osobe bile na licu mjesta. Ona sada ispada advokat Muamera Budnje, ali mi nije jasno što ga spominje, kada ga ja nikada nisam spominjao. Ona zna ko su tri počinioca, a sada je najbitnije vratiti istragu na početak. Meni je lako da dođem do počinioca", kaže Memić za naš portal.

"Nije mi jasno što se ona toga drži. Mediji ga jesu prozivali, ali ga ja nikada nisam spominjao. Nejasno mi je zašto Dalida Burzić sada njemu pravi alibi. Dalida mi je poslala dopis da se dogodilo ubistvo, a meni je lako doći do počinitelja"
, ističe Muriz Memić.

Našeg sagovornika smo upitali zbog čega se i dalje nastavljaju medijska prepucavanja na relaciji Tužilaštvo KS - porodica Memić.

"Sve su oni okrenuli naopako. Umjesto da brane Dženana, oni su advokati nekog Muamera Budnje. Ja imam još dokumenata, sada čekam da vidim šta će biti. Tužilaštvo skriva materijalne dokaze. Ja ću te neke nove dokumente kasnije objaviti, pravit ću nove proteste i jednostavno neću stati, nema veze što Tužilaštvo KS nekoga pere kroz ovo. Neka oni proglase ubistvo, ja ću ga odmah imenovati. Od početka prozivam Alisu Mutap da je bila saučesnik u ubistvu, jer je bila na licu mjesta, ne znam ko je nju nagovorio da ima amneziju"
, ističe Memić.

Muriza smo upitali da li on trenutno dobija prijetnje i koliko mu se promijenio život u posljednje vrijeme.

"Ja bih u jednu ruku volio da lično dobijem prijetnju. Dobijam neke prijetnje da ne hodam po noći ili da ne hodam sam, ali da mi neko direktno uputi prijetnju, znao bih o čemu se radi. Ja se ne bojim i stati neću, za deset godina ću im dokazati da se radilo o ubistvu. Samo neka daju snimak sa hotela i sve će biti riješeno. Od početka tvrdim da je Alisa tu dovela Dženana, a ko je blizak tome, to ćemo tek da vidimo. Muamer Budnjo me zvao na kafu, a ja sam mu samo rekao da ćemo piti kafu kada mi donese snimak sa hotela i to je to", rekao je na kraju razgovora za Source.ba portal Muriz Memić, otac ubijenog Dženana Memića, koji je ubijen početkom 2016. godine na Ilidži.


Hoće li pravda za Dženana Memića biti zadovoljena?
Da
Ne
67
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.