28.7.2017. 19:29
1
Hasib Mujkanović, zbog ubistva Rame Levića, osuđen na 10 godina i pet mjeseci zatvora
Hasib Mujkanović (65) iz Maoče kod Brčkog osuđen je na 10 godina i 5 mjeseci zatvora zbog ubojstva svoga sugrađanina Rame Levića (70).

Po optužnici podignutoj samo tri mjeseca nakon ubojstva, koje je izvršeno u  ožujku prošle godine na putu prema susjednim Rašljanima, Mujkanović je nakon pretresa pred Osnovnim sudom i žalbenog postupka pred Apelacijskim sudom Distrikta osuđen na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od deset godina i pet mjeseci. 

Njemu su prethodno utvrđene pojedinačne kazne zatvora, i to deset godina i četiri mjeseca za ubojstvo Levića, odnosno dva mjeseca za neovlaštenu nabavku i držanje pištolja, priopćeno je iz brčanskog Tužiteljstva. 

Tužiteljstvo je pred oba suda dokazalo optužbe da je Mujkanović ubojstvo izvršio hicima iz pištolja marke 'Pietro Beretta' kalibra 22 LR, kojeg je ranije neovlašteno nabavio te držao bez oružnog lista i odobrenja za držanje i nošenje.

Ubojstvu je prethodila svađa optuženog i Levića zbog neriješenih imovinskih odnosa, nakon čega je Mujkanović pucao iz pištolja u pravcu Levića u namjeri da ga liši života. Dva od tri ispaljena zrna pogodila su Levića uslijed čega je došlo do unutarnjeg iskrvavljenja, a potom ubrzo i do smrti, navodi se u priopćenju.

(Fena)

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.