12.9.2017. 17:24
3
Policajac navodno na nišanu držao Amela Sejfovića i vikao mu da će pucati ako se bude pomjerio
Amel Sejfović (28), za kojim su MUP KS i SIPA tragali osam dana, uhapšen je jučer u naselju Buci nedaleko od Visokog.

Podsjećanja radi, on je pobjegao iz pritvora KZP Sarajevo 3. septembra ove godine. Nakon što je policija uhapsila sve njegove pomagače, Sejfović je navodno sam morao bježati iz sela Tušnjići, gdje se krio u kolibi, te je, prema pisanju Dnevnog Avaza, bio primoran da dođe na mjesto gdje nije imao nijednog pomagača.

Policajac navodno na nišanu držao Sejfovića

Amel Sejfović je uhapšen kod jednog mlina u mjestu Zelena u naselju Buci, na regionalnoj cesti Visoko - Kiseljak. Prema pisanju Avaza, odmah po dojavi gdje se nalazi Sejfović, oko mjesta na kojem se nalazio, stvorilo se oko stotinu policajaca.

Navodno je jedan od policajaca, koji se nalazio sa druge strane rijeke, vikao Sejfoviću da se ne pomjera ili će u protivnom pucati. Prema pisanju Dnevnog Avaza, drugi policajac se potom bukvalno survao niz strmnu liticu kako bi se spustio u korito rijeke i kako bi stigao do mlina gdje se nalazio Sejfović. Prema izjavama očevidaca, taj policajac je na toj lokaciji zadobio tjelesne povrede prilikom pada. 

Potom se pojavio veliki broj specijalaca koji su opkolili Sejfovića, te su ga nakon toga uhapsili. Jedan od svjedoka svih dešavanja za Avaz je rekao kako je Sejfović vjerovatno noć prije proveo u mlinu jer je tu noć padala jaka kiša. 

Mlin u kojem se skrivao Amel Sejfović je u vlasništvu jedne porodice čije se imanje nalazi odmah iznad tog mlina. 

"Odakle god ko dođe odmah ovdje na nas udari. Neko nam je ovih dana pored naše ograde donio i ostavio torbu. Mi ništa nismo znali. Hvala Bogu da se sve dobro završilo i da se nikome ništa nije dogodilo", rekao je vlasnik mlina za Dnevni Avaz.

Specijalci MUP-a KS, naoružani dugim cijevima, su Sejfovića prevezli u prostorije MUP-a KS. Sejfović, koji je na glavi imao zavoj, je poslije prevezen u Opću bolnicu "Prim. dr. Abdulah Nakaš" na ljekarski pregled, a poslije je upućen na KZP Miljacka, u pritvor koji mu je određen po potjernici.

"Amel Sejfović je sproveden tamo odakle je pobjegao, dakle u KPZ Miljacka, s obzirom da se protiv njega vodi postupak u Općinskom sudu u Sarajevu zbog pljačke Raiffeisen banke prema optužnici Tužilaštva KS. Bitno je napomenuti da je Tužilaštvo KS koordiniralo sa svim policijskim agencijama koje su radile na potrazi za Sejfovićem", rekla je portparolka Tužilaštva KS, Azra Bavčić.

Žestoke mjere osiguranja u KPZ Miljacka


Podsjećanja radi, Amel Sejfović je optužen za pljačku Raiffeisen banke na Ilidži koja se dogodila 5. novembra 2015. godine. Tada je prilikom pucnjave smrtno stradao biciklista Kemo Bašić.

Amel Sejfović je rođen u Sarajevu prije 28 godina. Presudom Kantonalnog suda u Sarajevu od 26. decembra 2012. godine osuđen je na pet godina i 11 mjeseci zatvora zbog teškog razbojništva i nedozvoljenog držanja oružja. Općinski sud u Sarajevu 30. januara 2014. godine osudio ga je na uvjetnu kaznu od deset mjeseci zatvora zbog krivotvorenja isprava. Presudom Kantonalnog suda u Sarajevu od 19. marta 2014. godine, Sejfović je osuđen na godinu i šest mjeseci zbog napada na službenu osobu i posjedovanje oružja. U pritvoru se nalazio od 3. februara 2016. godine nakon hapšenja zbog pljačke banke na Ilidži, prenosi Dnevni Avaz.

Odmah nakon što je jučer uhapšen Amel Sejfović, danas je pooštren režim u KPZ Miljacka. 

"Amela Sejfovića u pritvoru u KPZ Miljacka u Sarajevu čuvaju dva stražara sa dugim cijevima šarapama. U sobi je samo krevet, vezane su mu noge i ruke na leđa. Obučen je u bolesničku pidžamu. Ja sam ga danas zatekao u takvom stanju", prenosi Dnevni Avaz izjavu Sejfovićevog advokata Muhidina Kape.

Kapo je dodao da su ojačana i vrata ćelije u kojoj se nalazi Sejfović, tako što su navarena još dva katanca. 

"Mene je zamolio njegov otac da ga posjetim jer je čuo da je teško povrijeđen, na aparatima i da mu se bore za život. On ima povrede glave i ožiljke po licu, ali nisam primijetio da ima nekih lomova. Smršao je jer nije jeo nekoliko dana, dok je bio u bjekstvu i zamolio je da poručim njegovoj porodici da mu donese hranu i odjeću. Moj klijent je rekao i da se sam predao, da nije istina da je pružao otpor policiji. Rekao mi je 'Ja nisam nikog povrijedio, niti napravio invalidom, a za bijeg ću odgovarati'", rekao je Kapo.


3
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.