2.10.2017. 13:28
0
Slučaj bijega Amela Sejfovića: Zatraženo produženje pritvora za šest uhapšenih
Tužilaštvo Kantona Sarajevo zatražilo je produženje pritvora za osobe koje se sumnjiče za pomaganje Amelu Sejfoviću koji je 3. septembra pobjegao iz Kazneno-popravnog zavoda u Sarajevu, pipe agencija Patria.

Kako je za agenciju Patria kazala glasnogovornica Tužilaštva KS-a Azra Bavčić, danas će na Općinskom sudu u Sarajevo biti održano ročište. 

Prijedlog za produženje pritvora podnesen je za šestoricu osumnjičenih i to za zatvorskog čuvara Nikolu Simića, medicinskog tehničara u KPZ-u Igora Miloša, te Amira Ibrahimija, Dževada Hazića, Mirzu Fazlića i Sanjina Borčaka.

Tužilaštvo nije tražilo produženje pritvora za zatvorskog čuvara Armina Delalića, ali je predložilo da mu se izreknu mjere zabrane obavljanja dužnosti. 

Podsjećamo, Sejfović je nakon bijega iz KPZ pobjegao sa saučesnikom na motoru, a koji još nije pronađen. Sejfović je pronađen osmi dan na području Visokog gdje je uhvaćen i vraćen prvo u KPZ Sarajevo, a zatim prebačen u KPZ Zenica.

Sejfoviću se zajedno sa još nekoliko osoba sudi za pljačku banke na Ilidži u novembru 2015. godine i još nekoliko krivičnih djela. 

(Patria)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.