7.10.2017. 14:45
1
Skaka osudio vandalski čin na spomeniku 'Kapija' u Tuzli
Gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka otvorenim pismom javno i nedvosmisleno osudio je danas necivilizacijski i vandalski čin koji je učinjen na spomeniku "Kapija" u Tuzli.

Bolna je spoznaja da pojedini, mladi ljudi u Bosni i Hercegovine ne poštuju okruženje u kojem živimo, koje je duboko isprepleteno historijskim činjenicama - napisao je Skaka.

Istaknuo je da stvarnost ukazuje na to da postoje dijelovi života koji se moraju zajedno osvijestiti.

- Na sreću većina bh. stanovnika osuđuje ovakve događaje i zajedničkim naporima možemo ukazati pojedincima da zajedništvo naših gradova čini sve nas puno boljim - dodao je.

Stoga je uime građana Sarajeva osudio čin koji se desio, dodajući da on ne bi trebao generalizirati sve ljude, napisao je Skaka u otvorenom pismu upućenom građanima i gradonačelniku Tuzle Jasminu Imamoviću.


(Fena)

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.