3.11.2017. 15:32
3
Uhapšen 37-godišnji Dž.I. iz Sarajeva koji je dilao drogu, kod njega pronađeni droga i oružje
Policijski službenici Odjeljenja za borbu protiv zloupotreba u srijedu navečer su proveli akciju kodnog naziva "DELFIN" i slobode lišili Dž.I., rođen 1980. godine u Sarajevu, gdje je i nastanjen, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivična djela neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, nedopušteno držanje oružja ili eksplozivnih materija) i člana 52. ZONDINOIM-a.

Izvršenim ličnim pretresom, kao i pretresom kuće i ugostiteljskog objekta koje isti koristi na području općine Novi Grad Sarajevo, pronađeno je i oduzeto sljedeće:

- 25 grama zeljaste materije koja asocira na opojnu drogu marihuanu,

- 41 paketić sa zeljastom materijom koja asocira na opojnu drogu marihuanu,

- dvije digitalne vage,

- jedan automatski pištolj "Škorpion" sa okvirom i 11 metaka cal. 7,65    mm,

- jedna automatska puška sa preklapajućim kundakom,

- jedna puška nepoznatog kalibra,

- dva okvira za automatsku pušku i

-174  metka različitog kalibra.

Obaviješten je tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a Dž.I. je predat u Jedinicu za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Policijski službenici rade na rasvjetljavanju i dokumentovanju kriminalnih aktivnosti navedenog lica.

(Patria)

3
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.