15.11.2017. 11:35
0
Zbog udisanja dima 19 osoba završilo na KCUS-u, troje zadržano na daljnjem liječenju
U požaru koji se sinoć oko 18:45 buknuo u stanu na četvrtom spratu u ulici Ante Babića 5 povrijeđeno je 19 osoba usljed udisanja ugljenmonoksida, od čega 11 policajaca, piše agencija Patria.

Iz MUP KS saopćili su da je požar ugašen od strane pripadnika PVB Kantona Sarajevo, a na lice mjesta, pored policijskih službenika, pripadnika PVB, ekipa Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo, pripadnika Civilne zaštite Općine Novi Grad Sarajevo, izašli su i radnici elektrodistribucije i KJKP Toplane.

- Evakuisani su stanari navedenog ulaza. Tom prilikom je usljed udisanja ugljenmonoksida i zadobijenih opekotina povrijeđeno sedam stanara, od toga troje djece, jedanaest policijskih službenika MUP-a Kantona Sarajevo i jedan pripadnik PVB Kantona Sarajevo.

Povrijeđenim je ljekarska pomoć ukazana u KCU u Sarajevu, gdje su tri osobe zadržane na daljem liječenju.

Obaviješten je tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a uviđaj obavljaju policijski službenici MUP-a Kantona Sarajevo i ovlašteni sudski vještak PPZ-a. 


(Patria)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.