12.12.2017. 11:32
0
Uhapšena grupa koja je izvršila razbojništva u TC Bingo u Hadžićima i Bugojnu
Federalna uprava policije kao policijski organ Federalnog ministarstva unutrašnjih poslova Federacije Bosne i Hercegovine, realizirala je određene aktivnosti u vezi s rasvijetljavanjem većeg broja krivičnih djela, oružanih razbojništava koja su izvršena na širem prostoru Federacije BiH u toku 2017. godine.

Federalna uprava policije je nakon poduzimanja kontinuiranih mjera i radnji na otkrivanju i dokazivanju izvršenih krivičnih djela, tokom jučerašnjeg dana na prostoru Kantona Sarajevo i Srednjobosanskog kantona identificirala organiziranu kriminalnu grupu koja je izvršila krivična djela razbojništva nad TC Bingo u Hadžićima i TC Bingo u Bugojnu, kojom prilikom je otuđen novac u iznosu oko 170.000 KM. Ta grupa se također može dovesti u vezu i s drugim, većim brojem krivičnih djela izvršenih na prostoru FBiH.

U suradnji s MUP-ovima Kantona Sarajevo i Srednjobosanskog kantona, 11. decembra lišene su slobode tri osobe, te izvršno ukupno šest pretresa stanova i tom prilikom su pronađeni predmeti izvršenja krivičnog djela ili potiču iz izvršenih krivičnih djela.

Prilikom pretresanja pronađene su automatske puške, pištolji, maske, veće količine novca, panciri, uniforme s natpisom "policija", rotaciona svjetla, registarske tablice te drugi predmeti koji su korišteni za izvršenje navedenih krivičnih djela ili potiču iz izvršenih krivičnih djela.

Također, prilikom pretresanja oduzeta su četiri motorna vozila za koja se sumnja da su korištena za izvršenje razbojništava ili su kupljeni od novca iz počinjenih razbojništava.

U toku je kriminalistička obrada nad uhapšenim osobama: M.O., P.H. i T.M., svi iz Sarajeva, koje će nakon obrade zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivična djela "organizirani kriminal", "razbojništva" i "teške krađe" biti predati Kantonalnom tužiteljstvu Sarajevo na daljnje postupanje.

Operativne aktivnosti Federalne uprave policije u vezi s navedenim krivičnim djelima se nastavljaju.

Prilikom realizacije navedenih aktivnosti posebnu ulogu i pomoć pružila je Obavještajno-sigurnosna agencija BiH, saopćeno je iz Federalne uprave policije.


(Fena)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.