8.2.2018. 17:36
3
Arnela Ožegović pucala iz pištolja i ranila momka, seksualne usluge se pružale u klubu na Dobrinji, "na djelu" zatečena djevojka s Pala
U nastavku akcije kodnog naziva "Neon", a koja je sprovedena u Sarajevu, danas je uhapšena još jedna osoba. Prema pisanju Dnevnog Avaza, uhapšena je Ehlimana Čehajić (1975).

Uhapšena osoba je kriminalistički obrađena u službenim prostorijama Federalne uprave policije (FUP), te će uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu, u zakonskom roku biti predate Kantonalnom tužilaštvu KS. 

Podsjećanja radi, jučer su uhapšene i Tužilaštvu KS predate tri osobe, Selvedin Bulbul, Selma Delić i Arnela Ožegović. Oni su osumnjičeni za krivična djela pranje novca, trgovinu ljudima i navođenje na prostituciju djevojaka na području Kantona Sarajevo.

Kod Bulbula pronađeno preko 100.000 KM, na djelu zatečena djevojka s Pala

Uhapšena trojka (Bulbul, Ožegović i Delić) se sumnjiči da je učestvovala u organiziranju pružanja seksualnih usluga i to u periodu od 2009. do 2018. godine u noćnom klubu "Orlando" na Dobrinji, piše Dnevni Avaz.

U akciji su pretresene tri lokacije, a prilikom pretresa pronađeni su i oduzeti oružje, municija, sef sa većom količinom novca, medikamenti, mobilni aparati i SIM kartice, notesi i drugi predmeti koji se mogu dovesti u vezu s predmetnim krivičnim djelima.

Kao što smo već naglasili, seksualne usluge su se pružale u spomenutom klubu na Dobrinji. Optužena trojka je to radila tako što su u ličnim kontaktima ili posredstvom drugih osoba pronalazili djevojke za pružanje seksualnih usluga i privlačenje klijenata sa područja KS.

Osim što je pretresen klub "Orlando" na Dobrinji, pretresen je i stan kojeg koristi Selvedin Bulbul, a kod njega je tom prilikom pronađeno oko 105.000 KM, a na djelu je zatečena i 21-godišnja djevojka sa Pala. 

Selvedin Bulbul je inače predsjednik Udruženja Prve dobrinjske brigade iz Sarajeva, a još 2016. godine je bio jedan od "pregovarača ispred boraca" tokom protesta boračke populacije ispred zgrade Vlade FBiH.

Još 2016. godine se govorilo da je Bulbul bila osoba koja je poznata velikom broju Sarajlija kao neko ko se bavi organiziranom prostitucijom u ovom gradu. 

Optužbe na račun Selvedina Bulbula da je vodio bordel i da je bio redovan saučesnik u kriminalnim aktivnostima, a koji se tiču pranja novca i prostitucije, Bulbul je negirao spomenute 2016. godine i rekao da će podnijeti krivnične prijave protiv osoba koje su pisale/govorile te stvari o njemu.

"To su sve laži, a oni će vidjeti ko je krao i podvodio djevojke kad izađemo pred vladu 19. maja" rekao je Selvedin Bulbul svojevremeno za Novi.ba prije dvije godine.

Debeli kriminalni dosje Arnele Ožegović

Još 2014. godine, u Sarajevu je došlo do tuče, pucnjave, ubadanja nožem, a povrijeđeno je pet osoba. Zbog sumnje da je počinio krivična djela pomoć učinitelju poslije učinjenog krivičnog djela, posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga i nedozvoljeno držanje oružja policija je uhapsila Edina Mutića.

Sestre Arnela i Arijana Ožegović, te još jedan muškarac su bili u bijegu. Navodno je jedna od sestara Ožegović i pucala iz pištolja te ranila Kristinu Desović i Dženanu Sadžak.

Arnela Ožegović je prije nekoliko godina bila hapšena i bio joj je određen pritvor zbog sumnje da je počinila krivično djelo pokušaj ubistva. Naime, ona je 4. februara 2014. godine u Humskoj ulici u naselju Pofalići teško ranila u stomak svog momka Veldina Šaraka, a tada je tvrdila da je pištolj slučajno opalio.

Ispalila je hitac u pravcu Šaraka, i to u predjelu desne prepone, kojom prilikom je zadobio tešku tjelesnu povredu opasnu po život u vidu oštećenja desne butne arterije i vene, oštećenja zida mokraćne bešike, debelog crijeva i oštećenja gornje grane stidne kosti.

Mutić, u namjeri da pomogne Ožegović nakon pucnjave, a dok su uposlenici Hitne pomoći ukazivali pomoć povrijeđenom, s poda sobe je uzeo pištolj kojim je počinjeno krivično djelo i sakrio ga u torbicu koju je nosio preko ramena, a u kojoj je već imao jedan pištolj i nož.

 
3
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.