8.3.2018. 13:16
1
Novi pretresi i hapšenja na području Sarajeva: Ispitano nekoliko osoba u sklopu akcije "Zadruga", uhapšene tri osobe
Policijski službenici Sektora kriminalističke policije, Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo, postupajući po Naredbama Kantonalnog suda u Sarajevu, a pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, te u saradnju sa Poreskom upravom FBiH izvršili su jučer pretrese na četrnaest lokacija na području KS u sklopu nastavka isterage u predmetu „Zadruga“, prenosi Dnevni Avaz.

Tom prilikom izvršeno je pretresanje trinaest prostorija pravnih lica, jednog stambenog objekta sa pomoćnim prostorijama, jednog putničkog motornog vozila, kao i određeni broj osoba, od kojih su privremeno oduzeti traženi predmeti i dokumentacija.

Iz MUP-a KS je saopćeno da je su pripadnici policije, preduzimajući mjere i radnje na dokumentovanju krivičnih djela iz člana 342. KZ F BiH (Organizovani kriminal), u vezi sa krivičnim djelima iz člana 383. istog zakona (Zloupotreba položaja ili ovlaštenja) i člana 272. (Pranje novca), u službene prostorije, u svojstvu osumnjičenih su pozvana, ispitana i kriminalistički obrađena sljedeća lica:

J.A., rođen 1976.godine, M.A., rođena 1975.godine, V.A., rođen 1988.godine, B.N., rođen 1958.godine, B.S., rođen 1974.godine, H.E., rođen 1954.godine, B.S., rođen 1959.godine, M.L., rođen 1977.godine, B.F., rođen 1952.godine, B.Z., rođen 1958.godine i Š.M., rođen 1968.godine, svi nastanjeni u Sarajevu. Slobode su lišeni K.E., rođen 1979.godine, S.Š., rođen 1965.godine i A.S., rođen 1963.godine, svi nastanjeni u Sarajevu i predati u Jedinicu za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo, prenosi Avaz.

Slobode su lišeni K.E., rođen 1979. godine, S.Š., rođen 1965. godine i A.S., rođen 1963. godine, svi nastanjeni u Sarajevu i predati u Jedinicu za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo.

 
1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.