13.3.2018. 15:50
0
Sarajevska policija otkrila auto koje je ukradeno u Mostaru: Uhapšene dvije osobe iz Sarajeva
Sarajevska policija u noći 11. na 12. mart zaustavila je i kontrolisala putničko motorno vozilo marke “Dacia”, kojim je upravljao vozač M.A., rođen 1994. godine u Sarajevu, gdje je i nastanjen, a na mjestu suvozača se nalazio P.H., rođen 1994. godine u Sarajevu, gdje je i nastanjen.

Izvršenim provjerama utvrđeno je da je navedeno vozilo otuđeno dana 05. na 06.03.2018.godine iz ulice Biskupa Buconjića u Mostaru.

Obaviješten je tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu. Pronađeno vozilo je uz uredno izdatu potvrdu oduzeto radi  potrebnih vještačenja i vraćanja vlasniku.

Dvojac je lišen slobode i predat u Jedinicu za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. U toku kriminalističke obrade utvrđeno je da je za licem M.A. raspisana potraga od strane Općinskog suda u Sarajevu i isti je predat u nadležnost službenicima Sudske policije, radi sprovođenja u KPZ Zenica na izdržavanje zatvorske kazne.

Nakon završene kriminalističke obrade P.H. je otpušten iz službenih prostorija. Policijski službenici nastavljaju rad na dokumentovanju navedenog krivičnog djela.

(Patria)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.